Celine dion- My love



så himla härlig låt måste jag säga.. ska redovisa om henne på engelskan. visste inte vad annart jag skulle välja.. :P

Vad är det rätta?

Sitter här nu med Franska boken i knät och ska skriva in gloser på datorn, för att lättere kunna lära mig dem. Jag måste verkligen lägga ner mycket krut på franskan. Ibland kan det inte vara så kul, men ibland äre de.. har också en engeska redovisning som ska vara klar tills på torsdag + matte..

Jag tycker att det är så jävla jobbigt dethär med att välja en linje till gymnasiumet. Jag vet att jag vill jobba innom vården, men fick nu reda på att det inte är så bra om jag går vo programmet för det är mer för dem som vill jobba innom äldrevård. Men det är ju det jag inte vill... jag vill bli någon slags läkare. Och om jag väljer vo programmet så kan jag inte helle läsa min franska, och det vill jag ju absolut inte göra. Jag vill ju absolut fortsätt aläsa Franska! Så därför funderar jag istället på att gå samhälle/beteendevetenskap. Då behöver jag inte läsa upp matte, svenska och engelsa på samma jobbiga sett som jag måste om jag går vo. Men det är ju de också... på vo så har det mycket praktik som man lär sig av, och som kan vara bra att ha med sig på livets stig.. jag vill ju självklart att det ska bli bra! undra vad som är det rätta och bästa valet just för mig?..
aja.. frår se hur det blir.. men man måste ju snart bestämma sig..

Au revoir!
Emelie


Från i sommar..





haha de bilder högst upp är lite gamla.. :P

Jag och frida..







haha, bjuder på gamla bilder på mig ocg frida! :D

Idag har jag bara tagit det lungt, inte gjort så mycket speciellt. funderar på att gå på hockey men tror inte at det blir så mycket av det..
kram på er så länge! :)


bilder från Vemdalen





Hehe.. det var julia som tyckte att jag skulle legga ut denna fina bild på oss.. :P




Idag har vi varit på prao fortfarande, sjukt ont i armarna från att lyfta all j.vla kartonger tame f.n upp och ned hele tiden.
Imorgon är det sista dan, häärligt! :)

herrå så länge då! :)

Otroligt ont i kroppen,träna..träna!!




Har varit och tränat idag igen på alnö badet, med Alicia och julia. Jag var ju där igår också, det börjar kännas i kroppen att man har börjat träna nu igen.. hehe :P

Idag har jag varit på prao igen på Ica. Det är så sjukt mycket saker som man lyfter upp och ner, hit och dit. Man får otroligt ont i kroppen. Iaf jag.. spec, ryggen. Jag och Amanda har packat upp massor med caffe idag. Jag typ satte mig inne där man ska ställa alla saker och typ kröp på hyllan, och då langade amanda mig alla caffa lådor. blev så sjukt mycket.. Man blir heeelt sluut!! Sedan iaf när klockan började närma mig tre då jag och amanda skulle åka hem, vi kollade på klockan lite för sent så vi fick springa upp och kasta av och på oss kläderna, men vi hann till bussen! :D

Nu måste jag verkligen skärpa mig, jag vill satas på franska betyget!.. ett bra betyg! Så nu måste jag börja plugga på franska provet som är v.6, som jag inte har börjat plugga till änn.. hoppsan! :P

Många kramar
Emelie


prao, träna

Idag har vi som sagt haft praktik på Ica maxi med Sofia och Amanda. Har haft riktigt kul nästan hela dan. Fylla på varor, fronta och lite grejs.. men en sak kan jag lova, de kan inte säga att det inte finns någon gurka nu på Ica maxi iallafall, för jag och Amanda har fyllt på gurkor så in åt he.v.te! hehe..
Sedan på lunchen så gick vi upp på max. Och då hade vi alla på oss jobbar kläderna fortfarande så när jag skulle gå och hämta ett sugrör så stog det en gubbe där som sa till mig..
- hurru, du har inga fler koppar att fylla på med?.. jaba, hööö.? nee, altså jag jobbar inte här.
haaaaaahahaha!! vi, höll på att dog av skratt när jag satte mig vid bordet igen och berättade för Sofia och Amanda! haha..

Sen så åkte jag hem till alnö badet och gymmade med olivia och ska ev dit med Alicia och Julia igen imorgon! :)

Har tyvärr inte fått några bilder från helgen än..

Kram kram så länge! :)

Hemma igen..

Nu är vi hemma igen från helgen i Vemdalen, som man säger. Borta bra men hemma bäst... hade en härlig helg med skidåkning och besök på after skii och restaurang . Tack för helgen Jullan! :)
Kommer troligen att komma upp bilder från helgen under veckan nu. Problemet är att bilderna är på Annas kamera och jag drar till min moder nu i veckan, så får se hur saken löser sig.

Imorgon är det ingen skoldag, sköönt! Vi har praktik, jag ska då vara på Ica maxi. Ville vara på sjukhuset med dem tog bara i mot gymnasie elever, men men.. det är bättre än att vara på skolan :) Drar och gymmar med Olivia imorgon igen. Så lär ju få lida med en ny veckas träningsverk i kroppen när den gamla nyss ör borta.. hehe :P

Hejj så länge! :)

Vemdalen nästa!

Nu har jag just packat klart väskan till Vemdalen.. nu åker vi, Julia ska med ocksåå!! :D

Vemdalen imorgon..




Idag har det bara varit en vanligt tråkig skoldag. Matte, Svenska, Engelska,Franska, musik och ännu mer matte...suck!

Igår som sagt så satt jag och kollade på resor till Frankrike som ska bli av för min mamma och mig i sommar. ska bli super duper kul!

Imorgon bär det av till Vemdalen, ska bli härligt med fjällen. Har inte åkt skidor på ett bra tag nu, hoppas jag kommer ihåg hur man gör.. hehe.. :P

funderar på om jag ska fortsätta med handbollen eller inte, jag tycker att det är kul på ett sätt men samtidigt har jag tappat lite intresse.... :(

Hejsvejjs så länge!

Nu är de klart, Frankrikeeee!










Ser inte så dåligt ut på bilderna tycker jag. Jag saknar verkligen denna fina och härlkiga plats i St Raphaël. Och nuuu är allt klart, nu ska jag och mamma åka! wiheeee! läääängtar!!! 
Det är verkligen så sjukt härligt där, kommer bli så bra!
Tack mamami!!

France me manque. Je veux revenir. Je vais, à l'été!
Au revoir.

 

En till sommar i St raphaël

Idag har jag bara varit på skolan helt som vanligt. Och efter skolan så tog jag, olivia och Linn bussen till birsta för Linn och Olivia skulle kolla på en praktik plats. Vi har ju praktik nästa vecka i en vacka. Och då måste man ju fixa en plats att praktisera på... jag har inte hittan nån än men de löser sig.. hehe :P

Iaf  så sitter jag just nu och kollar på resor igen. Gerard min värdpappa i Frankrike har försökt att hjälpa mig att hitta en lägenhet att hyra och allt är nästan fixat. Vi ska bara kolla så att alla datum fungerar och boka flygstolar.. sen så blir det kanske en till resa till St raphaël i sommar igen! :D

Vill ha sommar!

   

Längtar så sjukt mycket till sommaren! det kan ju inte bara vara jag?..
Tänk, ligga på stranden medans solen hettar. Så härligt! Att inte behöva frysa! man kan ha sommar kläder! :)
Jag och mamam funderar även på att åka tillbaka till Frankrike i St Raphël. Jag var ju på språkresa dit förra sommaren och vill mer än gärna åka tillbaka! Och ska då samtidigt kanske träffa min underbara värdfamilj som jag hade, Gerard och Marie hette dom. Det var verkligen så sjukt fint där!! Vill tillbaka!!

Vous voir bientôt!

Handboll ikväll!

Ikväll äre handbolls match på tvn.. PEPPPAA!
Julia, Linn och Ewa kommar hit ikväll och ska se matchen, härligt med lite sällskap! ;)
Denna vecka har vi faktist inte så mycket plugg att göra. Skönt! ... förutom Franska provet som är ca tre veckor fram..

Åhörs sen! :)


Träna,träna..

Idag har jag varit med olivia igen. :P.. hehe
Sov länge idag eftersom vi var lediga på skolan. Kl ett gick jag och träffade upp Olivia på badet och gick och gymmade en timme och sedan så simmade vi 30 längder.. Det känns så härligt efetr man har tränat!
bra kämpat idag Olivia!! :D <3

Var m Olivia



Varit med Olivia idag. inte hänt så mycket speciellt .. gått i skolan och gick sen hem till Olivia, och nu sitter jag här och har skrivit att brev till Gerard. Gerard är min värd pappa som jag hade när jag bodde hos familj när jag var iväg till frankrike i somras. men hur som helst så har jag skickat ett brev till han nu för måste ju prata med han nu om de är tänkt att jag och mamma ska åka tillbaka till sommaren. vill verkligen de! jag saknar de härliga kvällarna på stranden.
Imorgon ska jag antingen vara m Amelia eller så ska jag bara vara hemma. På söndag så fundrar jag och mamma på att gå och sola.. :)

Kramar på er!! :)

Fest i stugan

Igår var vi ute i stugan med 10 tjejer och hade lite tjejmys. Fick tyvärr inte så många bilder med denna kameran, de flesta hamnade på Olivias kamera.. :P
De sista åkte hem kl ett igår så jag somnade typ två. Kajsa (Alice) sov kvar ute i stugan och var ju såklart vaken myycket längre än mig igår..hehe. När jag vaknade så barättade Alice att jag hade pratat i sömnen, blev faktist inte så förvånad för de brukar jag alltid göra.. hehe :P
Så idag vaknade jag och Alice halv 12, vilket var så skönt att sova  längre (enligt mig) hihi..
Sen åkte vi hem till ön igen och jag och Madde gick ut på en promenad i de härliga vädret och sedan när vi gick in så la Madde och jag oss i soffan och kollade på pippi. Vaknade sedan upp fyra timmar där efter.. Hade visst somnat.. :P

Detta lov tycker jag har varit bra. Bara tigit de lugnt.. jobba lite och varit med vännerna. Såå härligt! Men kan inte fatta att skolan börjar redan imorgon igen! :( nu har man fått tagit de lungt ett tag men sen när skolan börjar så blire tillbaka till vardagen igen..

Emelie


Ute med Madde! :)

 
Madde sitter i pulkan och ska åka ned för backen :)


Här drar hon pulkan själv, och ler så fort man kommer fram med kameran ;)


Nu är jag barnvakt till madde och vi har varit ute på gatan och åkt pulka idag.
På alla bilder som ni säkert kan se så ler hon. Så fört man säger: Madde skratta! så skiner hon upp som en sol och säger:Madde skratta. så otroligt sjukt sööt! så fort man är framme med kameran och ska fota så smilar hon upp sig! hehe.. ;)

Ikväll ska vi åka in till stan på middag med familjen.
Kommer väll in lite kort från idag då imorgon. :)

Kramkram!!
Emelie :)


Massor av Choklad






Tänkte slänga in ett härligt recept på en otroligt god chokladkaka(har inte provet men ser otroligt god ut) som jag har sett ur boken "massor av choklad"


Ingredienser:
175g mörk choklad(dela i bitar)
125g osaltat smör
2dlströsocker
2ägg(separerande)

Aprikossylten:
3msk aprikossylt
1msk vatten

Glasyren:
1 1/2 dl strösocker
125g mörk choklad (dela i bitar)
6 msk vatten


Du gör såhär:
1.Förvärm ugnen till 175grader och klä en rund kakform med 20cm diameter med bakplåtspapper.

2.Smält chokladen i en skål över vattenbad eller i mikrovågsugn.

3.Vispa smör och socker krämigt och vispa sedan ner äggulorna. Rör ner den smälta chokladen.

4.Vispa äggvitorna tills mjuka toppar bildas i skummet och vänd försiktigt ner i chokladblandningen.

5.Sikta över mjölet och vänd ner det så försiktigt som möjligt så att blandningen bibehåller sin luftiga konstistens. Skeda över i formen och grädda i 40-45 minuter eller till dess att en povsticka som sticks ner i mitten av kakan är torr när den dras ut. Låt svalna i formen och vänd sedan upp på galler.

6.Värm aprikossylt i en liten kastrull tillsammans med vatten. Om den innehåller klumpar kan de vara bra att passera den genom en finmaskig sil. Bre aprikossylten över kakan.

7.Lägg alla ingredienserna till glasyren i en kastrull och värm tills sockret har löst sig och chokladen smält. Höj värmen och låt blandningen koka till 105grader(kolla med en sockertermometer). Dra kastrullen från värmen och rör om i en min. Häll ut glasyren över kakan och jämna till kanterna med en palettkniv eller mjuk stekspade, men rör inte ovansidan, då blir den inte lika glansig när den stelnar.

8. Färdig att servera!


I denna bok har jag ortoligt mycket goda bakelser mm. som allt bara är choklad. Om du är en chokladälskare som jag är, så säg till. Lägger gärna upp fler! :)


Tjarå! :)




Inventering..



Idag hade jag lovat mamma att jag skulle hjälpa henne att inventera på butiken i stan. Men när jag vaknade upp imorse så märkte jag att min hals inte var något vidare bra, men orkade inte bry mig så åkte in och hjälpte mamma ändå. Vi kom in ungefär runt halv 12, jag jobbade till 6 och nu är nästan hela butiken klar. Jag skrev ca 15 sidor ur inventeringshäftet.. suck! sjukt mycket saker. Efter ett tag visste man inte ens om det var en kruka eller en lampa som man skulle skriva upp. så jäkla slut i huvudet blev man.
När klockan sedan blev sex så var vi klar och åkte då hem.
Nu orkar jag inget mer så ska äta nu och sedan ligga och slappa och bara ta de lungt.

Au revoir!..
Emelie


Ett nytt år, 2011!




Igår firades nyår med Calle Åkersten och Sanna Wasbrink ,med familjer.
Vi åkte dit typ fyra igår och sedan smällde raketer vid 12 slaget för att fira de nya 2011! En stund efter de så kom Eddie Edström dit och han var med oss ett tag men åkte sen hem. Klockan blev Sedan bara mer och mer och var tillslut 5 och gick då och la mig och sov.
Så... förvånad blev jag när jag vaknade imorse och kollade på klockan och såg att den visade sig vara halv två. Inte likt mig att sova så länge :P
Efter de så kom pappa och hämtade mig och åkte då till kussarna inne i stan en sväng.

Godnatt
see u!

RSS 2.0