Massor av Choklad






Tänkte slänga in ett härligt recept på en otroligt god chokladkaka(har inte provet men ser otroligt god ut) som jag har sett ur boken "massor av choklad"


Ingredienser:
175g mörk choklad(dela i bitar)
125g osaltat smör
2dlströsocker
2ägg(separerande)

Aprikossylten:
3msk aprikossylt
1msk vatten

Glasyren:
1 1/2 dl strösocker
125g mörk choklad (dela i bitar)
6 msk vatten


Du gör såhär:
1.Förvärm ugnen till 175grader och klä en rund kakform med 20cm diameter med bakplåtspapper.

2.Smält chokladen i en skål över vattenbad eller i mikrovågsugn.

3.Vispa smör och socker krämigt och vispa sedan ner äggulorna. Rör ner den smälta chokladen.

4.Vispa äggvitorna tills mjuka toppar bildas i skummet och vänd försiktigt ner i chokladblandningen.

5.Sikta över mjölet och vänd ner det så försiktigt som möjligt så att blandningen bibehåller sin luftiga konstistens. Skeda över i formen och grädda i 40-45 minuter eller till dess att en povsticka som sticks ner i mitten av kakan är torr när den dras ut. Låt svalna i formen och vänd sedan upp på galler.

6.Värm aprikossylt i en liten kastrull tillsammans med vatten. Om den innehåller klumpar kan de vara bra att passera den genom en finmaskig sil. Bre aprikossylten över kakan.

7.Lägg alla ingredienserna till glasyren i en kastrull och värm tills sockret har löst sig och chokladen smält. Höj värmen och låt blandningen koka till 105grader(kolla med en sockertermometer). Dra kastrullen från värmen och rör om i en min. Häll ut glasyren över kakan och jämna till kanterna med en palettkniv eller mjuk stekspade, men rör inte ovansidan, då blir den inte lika glansig när den stelnar.

8. Färdig att servera!


I denna bok har jag ortoligt mycket goda bakelser mm. som allt bara är choklad. Om du är en chokladälskare som jag är, så säg till. Lägger gärna upp fler! :)


Tjarå! :)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0